Overslaan naar content

Senior Data Analist

DataVast

Functieomschrijving

Dit is Guidion

Wij leveren en innoveren technische diensten in en om het huis. Grote kans dat je niet eerder van ons hebt gehoord, maar waarschijnlijk heb je zonder het te weten al eens met ons te maken gehad. Bijvoorbeeld toen je overstapte van internetaanbieder of toen er onderhoud werd gepleegd aan je cv ketel. Guidion is voornamelijk actief in de Telecom- en energiesector. Dit doen we uit naam van grote merken als VodafoneZiggo, T-Mobile en Comfort Partners. Hoe doen we dit alles? Door op onze eigen, unieke manier de volledige klantreis voor consumenten zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. Onze monteurs spelen hierin een grote rol. Dankzij deze gepassioneerde, vakbekwame specialisten (zzp’ers) maken wij jaarlijks ongeveer 1 miljoen mensen blij met onze diensten. En daar zijn we trots op.


Dit is de rol

In de rol van Senior Data Analist draag je bij aan het doel om Guidion data-driven te maken. Om dit te realiseren ben jij verantwoordelijk voor het technisch inspireren en uitdagen van het team en bepaal je mede de data strategie. Daarnaast hou je je bezig met het in kaart brengen van de databehoefte van verschillende afdelingen door de juiste vragen te stellen en weet je complexere data analyse vraagstukken te tackelen. Je voert proactief geavanceerde analyses uit, waarmee je veranderingen in bedrijfsprocessen kunt onderbouwen. Je ziet het als een uitdaging om collega's te stimuleren hun werk vanuit een data perspectief te benaderen. Omdat we in een groeifase zitten, is er veel ruimte om impact te maken. Nieuwe initiatieven om het team en Guidion naar een hoger niveau te tillen worden aangemoedigd!


Dit is het team

Jij maakt als Senior Data Analist deel uit van een multifunctioneel team, dat bestaat uit een mix van data engineers & data-analisten/scientists. We stimuleren kennisdeling, bijvoorbeeld door het organiseren van wekelijkse kennisdelingssessies. We werken volgens de agile/scrum methode, inclusief alle rituelen, zoals onze dagelijkse stand up. Maar naast de 'formele' rituelen hebben we een open feedbackcultuur. Het datateam is een coöperatief team, waarin je altijd hulp kunt vinden als je vastloopt, informeel samen coderen, of gewoon sparren over knelpunten waar je tegenaan loopt.


Vereisten

Dit ben jij

Met je analytische vaardigheden zie je actief logische verbanden in de gegevens die je bestudeert. Daar laat je het niet bij, want met jouw executiekracht weet je inzichten te vertalen naar begrijpelijke zakelijke taal. Tot slot ben je ondernemend en duik je graag diep in een nieuwe programmeertaal. Jij bent stressbestendig, niet bang om je mond open te trekken en krijgt energie van het coachen van het team. Ervaring met, of interesse in Machine Learning is een absoluut pluspunt.

Enkele concrete punten die we in deze rol zoeken zijn:

 • HBO/WO werk- en denkniveau (voorkeur: econometrie, wiskunde, bedrijfseconomie, kunstmatige intelligentie, psychologie of vergelijkbaar)

 • 3 jaar ervaring als Data Analist is een must

 • Ervaring op het gebied van ‘advanced analytics’ en het maken van dashboards

 • Hands on ervaring in Python & SQL (andere programmeertalen zijn een pluspunt)

 • Ervaring met Power BI en AWS is een pluspunt

 • Het spreken van Nederlands is een pré


Dit krijg je van ons

 • Een passend salaris van €3.827 tot €5.741 op basis van werkervaring;

 • Flexibel en hybride werken; ons kantoor in Amsterdam is onze ontmoetingsplek waar we graag samen (hard) werken, lunchen en socializen. Je kunt deels vanuit huis werken en je eigen werktijden bepalen.

 • Onbeperkte vrije dagen (!);

 • Een omgeving waarin we strength based werken. Een cultuur waarin we het beste uit onszelf willen en kunnen halen.

 • Een mooi jaarlijks opleidingsbudget voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Ook heb je toegang tot een psycholoog via Open Up. #letsgrow

 • Een maandelijks budget om te besteden aan jouw favoriete sportles;

 • Jaarlijkse winstuitkering wanneer we onze Guidion brede doelstellingen halen;

 • Een goed geregeld pensioen zonder eigen bijdrage; een belangrijke basis die geregeld moet zijn;

 • Dagelijks een rijkelijke, verse lunch van onze geliefde Cheryl.;

 • Een CO2-neutraal kantoor! We houden onze CO2 voetafdruk zo laag mogelijk en het restant compenseren we via het Fair Climate Fund;

 • Mocht je niet de mazzel hebben binnen een straal van 9 kilometer van Guidion te wonen, dan vergoeden we je reiskosten. We promoten de duurzame opties zoals de fiets (€0,30 per km) en het OV volledig. Kom je met de auto? Dan krijg je €0,21 per km;

 • Verschillende crews en clubs waar je bij kunt aanhaken, zoals Team Green, Diversity & Inclusion, Share-the-Fun, The Bookclub, The Ringmasters en nog veel meer. Vraag hier vooral over door tijdens je kennismakingsgesprek :);

 • En een goede dosis plezier en interessante activiteiten, zoals hét Zomer- en Winterfeest, de Daily, Pizza, Drinks & Vragen. Lees hiervoor vooral ons Guidion Manifest.

Zin om kennis te maken?

Word je blij van wat je hierboven hebt gelezen en komen jouw interesses, vaardigheden en competenties overeen met de werkzaamheden die we omschrijven? Laten we dan kennis maken! Voor ons telt alleen wie jij bent en wat je kan. Jouw sekse, nationaliteit, religie, leeftijd etc. is hierbij niet van belang. Voel je dus vrij om dit weg te laten op je cv, graag zelfs! Daarnaast blijkt uit onderzoek dat witte mannelijke kandidaten al solliciteren als zij aan 60% van de eisen voldoen. Bij vrouwen is dit bijvoorbeeld pas bij 100%. Zonde toch? Wij vinden diversiteit en inclusiviteit namelijk enorm belangrijk. Dus wij zeggen vooral; bij twijfel gewoon solliciteren! We komen er samen wel achter of er een match is. Hopelijk tot snel!

of