Skip to content

Recruitment Lead

OperationsVast

Functieomschrijving


Dit is Guidion

Wij leveren en innoveren technische diensten in en om het huis. Grote kans dat je niet eerder van ons hebt gehoord, maar waarschijnlijk heb je zonder het te weten al eens met ons te maken gehad. Bijvoorbeeld toen je overstapte van internetaanbieder of toen er onderhoud werd gepleegd aan je cv ketel. Guidion is voornamelijk actief in de Telecom- en energiesector. Dit doen we uit naam van grote merken als VodafoneZiggo, T-Mobile en Comfort Partners. Daarbij zijn we continu bezig om op basis van trends en wensen onze dienstverlening te vernieuwen. We komen bijvoorbeeld langs om smart home apparatuur optimaal te laten functioneren of bieden klanten hulp op afstand (Remote). Hoe doen we dit alles? Door op onze eigen, unieke manier de volledige klantreis voor consumenten zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. Onze monteurs, of beter gezegd experts, spelen hierin een grote rol. Dankzij deze gepassioneerde, vakbekwame experts (zzp’ers) maken wij jaarlijks ongeveer 1 miljoen mensen blij met onze diensten. En daar zijn we trots op.


Dit is de rol

Als Recruitment Lead bij Guidion ben je verantwoordelijk voor een team van recruiters, zowel vast als oproep. Het is een nieuw team waar veel uitdagingen liggen. In deze rol bouw je aan een (deels) nieuw recruitment team, coach je junior recruiters en zet je de strategie uit om zoveel mogelijk monteurs te werven. De monteurs bepalen namelijk de groei van Guidion! Je werkt hierin nauw samen met de operatie en forecasting. 

Samen met je team maak je een wervingsplan zodat de aantallen van nieuwe instroom behaald gaat worden. Naast het werven van A tot Z bedenk je creatieve ideeën om deze lastige doelgroep te benaderen.. Jij ziet namelijk genoeg kansen en weet hoe we in verschillende markten, verschillende doelgroepen kunnen benaderen. Kortom, een gave uitdaging waar je al je creativiteit in kwijt kan.


Nog even alles op een rijtje;

 • Het opzetten van een (nieuw) wervingsteam binnen Guidion; 

 • Het inwerken en coachen van een team van junior recruiters; 

 • Afstemming met de operatie over te behalen instroom van nieuwe monteurs;

 • Strategie en uitvoering van een wervingsplan (welke markt en hoe gaan we deze benaderen); 

 • Creatieve wervingscampagnes bedenken om je doelgroep te benaderen;

 • Zorg dragen voor een correcte administratie.


Dit is het team

Workforce Manager David Langerak: ”Het Wervingsteam houdt zich bezig met het werven van experts uit de Telecom-, verwarmings- en smart home branche. Dat doen we door warme leads te benaderen en eventueel koude acquisitie toe te passen. We proberen hierin zo creatief mogelijk te zijn. Zodra we de samenwerking met experts zijn aangegaan, zorgen wij er ook voor dat ze voorzien zijn van de juiste certificaten. Daarom plannen en organiseren we bijpassende trainingen. Het Wervingsteam bestaat nu uit één Telecom recruiter, twee certificering medewerkers en acht oproepkrachten. Daarnaast zijn we dus op zoek naar nieuwe vaste recruiters voor Heating, Telecom en Academy. We zijn een jong, sociaal team dat elkaar graag opzoekt. Zowel op werkgebied als privé. We hebben om de zoveel tijd een leuk teamuitje en we laten geen stagiair vertrekken zonder een gezellige borrel op onze rooftop.

Vereisten

Dit ben jij

Als Recruitment Lead breng je nieuwe en creatieve ideeën om ons netwerk uit te breiden. Je bent actiegericht, maakt graag plannen en weet dit vervolgens ook om te zetten in actie. Met jouw aanstekelijke enthousiasme weet jij mensen in beweging te krijgen én daarnaast kan jij goed het overzicht behouden.


Wat breng jij nog meer mee?

 • HBO werk- en denkniveau;

 • Ruime ervaring binnen het recruitment vak;

 • Minimaal 32 uur per week beschikbaar;

 • Coachen en opleiden van junior recruiters; 

 • Ervaring in het maken van een wervingsplan.


Dit krijg je erbij

 • Een omgeving waar ondernemerschap, aandacht voor elkaar, persoonlijke ontwikkeling en plezier centraal staan #candoisyou #letsgrow #sharethefun #happytohelp;
 • Onbeperkte vrije dagen; jij bepaalt zelf wat voor jou werkt;
 • Een mooi jaarlijks opleidingsbudget, Let’s Grow!
 • Jaarlijkse winstuitkering wanneer we onze Guidion brede doelstellingen halen;
 • Een goed geregeld pensioen zonder eigen bijdrage; een belangrijke basis die geregeld moet zijn;
 • Mogelijkheid om hybride te werken met ons kantoor in Amsterdam als centrale ontmoetingsplek;
 • Een CO2-neutraal kantoor! We houden onze CO2 voetafdruk zo laag mogelijk en het restant compenseren we via het Fair Climate Fund;
 • Mocht je niet de mazzel hebben binnen een straal van 9 kilometer van Guidion te wonen, dan vergoeden we je reiskosten. We promoten de duurzame opties zoals de fiets (€0,30 per km) en het OV volledig. Kom je met de auto? Dan krijg je €0,21 per km;
 • Verschillende crews en clubs waar je bij kunt aanhaken, zoals Team Green, Diversity & Inclusion, Share-the-Fun, The Bookclub, The Ringmasters en nog veel meer. Vraag hier vooral over door tijdens je kennismakingsgesprek :)
 • En een goede dosis plezier en interessante activiteiten, zoals hét Zomer- en Winterfeest, de Daily, Guidion Clubhouse, Pizza, Drinks & Vragen. Lees hiervoor vooral ons Guidion Manifest.


Zin om kennis te maken?

Word jij onze nieuwe Recruitment Lead bij Guidion? Word je blij van wat je hierboven hebt gelezen en komen jouw interesses, vaardigheden en competenties overeen met de werkzaamheden die we omschrijven? Laten we dan kennis maken!

Voor ons telt alleen wie jij bent en wat je kan. Jouw sekse, nationaliteit, leeftijd etc. is hierbij helemaal niet van belang. Voel je dus vrij om dit weg te laten op je CV, graag zelfs! Daarnaast blijkt uit onderzoek dat witte mannelijke kandidaten al solliciteren als zij aan 60% van de eisen voldoen. Bij vrouwen is dit bijvoorbeeld pas bij 100%. Zonde toch? Wij vinden diversiteit en inclusiviteit namelijk enorm belangrijk. Dus wij zeggen vooral; Bij twijfel gewoon solliciteren! We komen er samen wel achter of er een match is.

of